Gon en Willie Keetman in ‘Met de deur Open’

SCHAGEN – In het programma ‘Met de deur Open’ op radio en televisie zijn zondag 14 juli van 10.00 tot 12.00 uur de zussen Gon en Willie Keetman uit Winkel te gast.

Toen zij op de huishoudschool in Schagen zaten, kwam ook de Westfriese Folklore in hun leven. Gon gaf gymnastiekles in Winkel, Niedorp en Lutjewinkel en Willie werkte in het huishouden en het warenhuis in Winkel.

Beiden maakten jaren kleding voor Operettevereniging Westfrisia en 40 jaar geleden maakten zij het eerste pak voor de Westfriese Folklore, waarna nog talloze volgden.

Willie Keetman was in 1998 Miss Westfriese Folklore en kreeg in 1996 de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Presentator Kitty Mertz praat met de dames over hun leven, werkzaamheden en hun liefde voor het maken van kleding.

De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Gon en Willie Keetman en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):