Glas-in-lood raampjes kerk ingegooid

‘t VELD – Het kerkbestuur van de Martinuskerk in ‘t Veld baalt als een stekker. Deze week werden meerdere glas-in-lood ruitjes van de kerk ingegooid of ingeschoten. Dat weten ze niet zeker.

“Afgelopen weekend tijdens de dienst was het nog niet gebeurd. Dus begin deze week moet de vernieling hebben plaatsgevonden”, vertelt voorzitter Hans Glas van de kerk.

Naar het schijnt zijn er jongeren in het dorp die met balletjes rond schieten. Of dat met deze vernieling te maken heeft, is echter onduidelijk. “Er kan ook met stenen zijn gegooid”, verzucht Glas. 

De reparatie gaat zomaar een paar duizend euro kosten. “Ik maak er nog melding van in ons dorpsblad De Heraut. Ik zal een beroep doen op de moed van de daders of de ouders van de daders om zich te melden. Maar die hoop zal wel ijdel zijn, denk ik”, stelt Glas.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: