GESLAAGDE RAMPENOEFENING IN SCHAGERBRUG

De EHBO Zijpe, de brandweer en de politie hebben maandagavond in Zijpe een geslaagde rampenoefening gehouden.

De `ramp` vond plaats bij het notariskantoor van Vrieling aan de Schagerweg in Schagerbrug. Tijdens een bezoek van een dame van buitenlandse afkomst met haar twee kinderen aan de notaris dringt de echtgenoot van de dame het kantoor met een shovel binnen. De man dreigt met een brandbom het kantoor in brand te steken en wil zijn kinderen meenemen.

De man gooit uiteindelijk de brandbom in het archief waardoor enkele mensen gewond raken. Door alle paniek op straat botsen twee auto’s op elkaar en komen enkele fietsers ten val. Ook hierbij vallen gewonden.

De brandweer, politie en EHBO hebben de taak de gewonden te helpen en de aanrichter te overmeesteren. Die taken worden, zo blijkt tijdens de oefening, goed uitgevoerd.

In Zijpe wordt elk jaar een grote oefening gehouden. Omdat het nu ging om de 15e oefening was ook een waarnemer van de landelijke EHBO aanwezig.

Vooral de samenwerking tussen de verschillende EHBO afdelingen, de brandweer en de politie bleek uniek. De landelijke waarnemer kon in Nederland geen vergelijkbare oefening noemen. In het landelijke EHBO blad zal binnenkort een artikel over de oefening verschijnen.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: