Geslaagd eerste raadscafé in Hollands Kroon

REGIO – Het eerste raadscafé van de gemeenteraad van Hollands Kroon was dinsdag een groot succes. Inwoners, verenigingen en instanties konden met de raadsleden in gesprek over onderwerpen die hen bezighielden. 

Naast dat iedereen zich kon aanmelden om met de raadsleden van gedachten te wisselen, was ook de dorpsraad ‘t Veld-Zijdewind uitgenodigd. De dorpsraad heeft diverse onderwerpen besproken zoals woningbouw in ‘t Veld Noord, woningbouw voor ouderen en de leefbaarheid in het dorp. 

Zes andere onderwerpen werden besproken. Onder andere het bestemmingsplan Mientweg 46 in Lutjewinkel, waarbij de indiener van het plan en de omwonenden aan aparte tafels zaten om elk hun standpunt toe te lichten. 

Een andere deelnemer besprak de verkeerssituatie na de voorgenomen afsluiting van het Hoefje in Nieuwe Niedorp. 

Het volgende raadscafé is dinsdag 13 december in de kantine van VV Succes in Hippolytushoef.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):