GEMEENTEN STEUNEN SCHAGEN FM

De gemeenten Schagen en Niedorp zijn de eerste twee gemeenten die steun hebben toegezegd in de strijd van Streekradio Schagen FM voor het behoud van haar etherfrequentie.

Woensdag werd bekend dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat van plan is Schagen FM haar frequentie af te nemen. Daarvoor in de plaats zou Schagen FM 3 nieuwe kleine zenders in gebruik moeten nemen. De omroep wordt met de beslissing enkele jaren teruggezet in de tijd.

Schagen FM en belangenorganisatie OLON hebben de afgelopen dag proberen te achterhalen wat de reden voor de frequentiewijziging is. De divisie Telecom van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Verkeer en Waterstaat wijzen naar elkaar en kunnen geen noodzaak aantonen.

De huidige vergunning van Schagen FM loopt tot augustus 2006. Wijziging van frequentie is volgens die vergunning alleen mogelijk als dat noodzakelijk is.

Schagen FM verwacht de komende week meer duidelijkheid over de wijziging.

`Ik verwacht dat de beslissing alsnog wordt teruggedraaid`, meldt omroepvoorzitter Ed van Oerle. De omroep heeft uit voorzorg de strijdbijl, die 3 jaar geleden werd begraven toen de nieuwe frequentie werd toegewezen, weer opgegraven. `Er zijn voldoende juridische aanknopingspunten om de beslissing aan te vechten als dat nodig is`, meldt Van Oerle.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: