Gemeentehuis oranje tegen geweld tegen vrouwen

SCHAGEN – Gemeente Schagen doet donderdag 25 november mee aan ‘Orange the World 2021’. Een initiatief om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en kleurde daarvoor het gemeentehuis oranje.

Wethouder Sigge van der Veek hijst donderdag om 12.00 uur een speciale vlag op het gemeentehuis. Daarnaast is het gemeentehuis zestien dagen lang oranje verlicht. Ook deelt de gemeente verhalen van vrouwen die geweld hebben meegemaakt.

“We vragen hiermee aandacht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, want iedereen verdient het om te leven in een veilige omgeving”, aldus wethouder Van der Veek 

Over de hele wereld vinden acties plaats tijdens ‘Orange the World’. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Elke tien dagen overlijdt in Nederland een vrouw door huiselijk geweld. 

Daarom worden meerdere gebouwen in Schagen oranje verlicht. De kleur oranje staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: