GEMEENTE WACHT MET EXTRA STEUN FOLKLORE

De gemeente Schagen neemt pas bij de behandeling van de begroting voor 2002 een definitieve beslissing over het verhogen van de financiële steun aan de Westfriese Folklore. Dat schrijft het college naar aanleiding van een verzoek van de folklore en het ondernemersplatform.

De S.E.S., de Industrie- en Bedrijvengroep en het Makado Centrum hebben inmiddels een structurele verhoging van 50% toegezegd.

Volgens Joop de Veer van de Folklore is het nu tijd voor de gemeente om ook een forse verhoging toe te zeggen.

De gemeente is nu aan zet, want `nu een groot deel van de ondernemers aangetoond heeft bereid te zijn een forse structurele bijdrage te leveren moet ook de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen`, zo luidt het verzoek van de Folklore.
De gemeente laat echter weten dat de Folklore niet heeft voldaan aan de regels van de subsidieverordening.

De subsidieverordening van de gemeente Schagen zegt dat uiterlijk in mei een verzoek voor subsidie moet worden ingediend. Aan die voorwaarde heeft de Folklore niet voldaan.

Folklorevoorzitter Joop de Veer is teleurgesteld in de opstelling van de gemeente. Hij vindt het niet begrijpelijk dat, nu blijkt dat het bedrijfsleven veel extra steun heeft toegezegd, de gemeente eventuele extra steun pas volgend jaar gaat geven.


Publicatiedatum: 9 maart 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: