Gemeente Schagen zoekt jongeren met mening

De gemeente wil weten wat er speelt in de leefwereld van jongeren. Hoe kijken zij tegen plannen van de gemeente aan. Wat vinden zij van het beleid? Hoe kan het voor jongeren leuker worden in gemeente Schagen?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen is een goede samenwerking met jongeren nodig. Daarom wordt er vanaf januari 2024 actief ingezet op het thema jongerenparticipatie. En doet de gemeente een oproep aan jongeren die wonen in de gemeente Schagen die hieraan willen meewerken.

Start januari

Om te ontdekken wat voor jongeren werkt heeft de gemeente een deskundige ingehuurd. Die samen met de jongeren gaat kijken hoe het thema jongerenparticipatie ingevuld kan worden. Op deze manier zijn de jongeren aan zet. En hebben zij de gelegenheid hun stem te laten horen.

Er worden vier sessies gehouden in januari en februari 2024. De groep bestaat uit 8 tot 10 jongeren. Zij zullen de gemeente een advies geven over hoe zij jongerenparticipatie voor zich zien, welke vorm van jongerenparticipatie voor hen werkt. De gemeente zal daarna met dit advies aan de slag gaan. Wethouder de Nijs – Visser: “Het is belangrijk dat jongeren meepraten, ze brengen waardevolle inzichten. Daarom nodigen we ze van harte uit om mee te doen aan dit mooie project.”

Meld je aan

Gemeente Schagen is nog op zoek naar jongeren die willen meedoen met dit project. Ben jij of ken jij iemand die wil meedenken met de gemeente? Wil je wonen in Schagen voor jongeren net wat leuker  maken? Wil je laten zien wat er leeft en speelt onder jongeren en heb je ideeën over hoe de gemeente samen kan werken met jongeren? Dan zoeken wij jou! Denk mee, dit is je kans!

Meld je aan via een mailtje naar marjolein@younginspiration.nl


Publicatiedatum: 1 december 2023
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 120
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):