“Gemeente Schagen moet Ananasbos kopen”

SCHAGERBRUG – Het Ananasbos in Schagerbrug staat te koop. Merieke Bredewold van Wens4U vindt dat de gemeente Schagen dit zou moeten kopen.

Klaver Makelaardij uit Nieuwe Niedorp biedt het bos van 5,75 hectare aan voor € 348.000,-.

Het bos is beschermd en mag niet gekapt worden door de volgende eigenaar. Wel bestaat de kans dat het bos wordt afgesloten voor publiek.

Juist dat wil Bredewold voorkomen. Daarom vindt zij dat de gemeente het bos moet aankopen zodat het behouden blijft voor natuurliefhebbers.

Wanneer de gemeente dan ook gelijk de 2,7 hectare aangrenzende landbouwgrond koopt, kan een groot bos aangeplant worden. Hiermee zou wethouder Heddes zijn doelstelling voor het aanplanten van nieuwe bomen en struiken kunnen behalen.

Wanneer de wethouder niet zelf in actie komt, dan zal Wens4U komende dinsdag tijdens de raadsvergadering met een motie komen waarin zij de aankoop van het bos aan de overige raadsleden zal voorleggen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Jeroen
    Jeroen zegt:

    Nee, de overheid is er niet om met belastinggeld bos op te kopen. Het is de taak van de overheid om de juiste regels te stellen waar een eigenaar zich aan moet houden. Als u dit niet genoeg vindt, moet u vooral uw invloed als raadslid uitoefenen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: