Gemeente Schagen helpt energie besparen

SCHAGEN – Inwoners helpen bij het besparen van energie: dat is wat de gemeente Schagen wil doen door een gezamenlijke inkoop voor isolatie te starten.

Wethouder Hans Heddes: “Hoe kunnen we beter omgaan met energie? Daar willen we de bewoners van Schagen graag bij helpen. De hoge energieprijzen raken ons allemaal. Hoe minder je gebruikt, hoe minder je betaalt. En, het is beter voor het milieu.”

Deze actie is in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket, een organisatie die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. En dat is geen overbodige luxe, zeker nu de energieprijzen zo sterk zijn gestegen.

Voor meer informatie over de inkoopactie van woningisolatie organiseert de gemeente Schagen een informatieavond voor huiseigenaren op dinsdag 27 september om 19.30 uur.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Anoniem
    Anoniem zegt:

    Zou liever zien dat de gemeente de netbeheerder aanspoort de om meterkasten van bestaande woningen geschikt te maken voor zonnepanelen en warmtepompen. Netbeheerder voert de werkzaamheden niet uit waardoor inwoners niet verder komen.

Reacties zijn gesloten.