Gemeente rectificeert dorpsraad Callantsoog

CALLANTSOOG – Nadat de dorpsraad van Callantsoog werd verweten geen goede voorstelling van de feiten te hebben, bleek de gemeente Schagen zelf een fout te hebben gemaakt. Die hebben ze woensdag rechtgezet.

De dorpsraad van Callantsoog maakte meermaals melding van twee containers aan de Dorpsweg die voor verkeersoverlast zorgden. Bij de gemeente ontstond echter onduidelijkheid over twee verschillende locaties, want op het parkeerterrein aan de Duinweg stond ook al een aantal maanden een container waar melding over was gedaan.

“Door de ontstane verwarring is het beeld ontstaan dat de dorpsraad geen juiste voorstelling van de situatie had”, schrijft een woordvoerder van gemeente Schagen in een verklaring aan Noordkop Centraal. De dorpsraad valt echter niets te verwijten. “De gemeente heeft voor verwarring gezorgd, omdat het niet duidelijk was over welke containers het ging”, aldus de woordvoerder.

De containers zijn woensdagmiddag alle drie verwijderd.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel