Gemeente houdt bruggen in de gaten

SCHAGEN – De gemeente Schagen houdt een aantal oude bruggen in de gemeente extra in de gaten. 

Recent werd een brug in het Steenloperspad over de Waldervaart gesloten omdat hij onveilig bleek. Naar aanleiding van die afsluiting heeft het CDA vragen gesteld aan het college. 

Naast de brug in het Steenloperspad staan ook 7 andere bruggen op de nominatie om vervangen te worden. In Schagen gaat het om 4 fiets- en voetgangersbruggen in Muggenburg, een brug bij de Burgemeester de Wildeschool, de fietsbrug bij het Steenloperspad en een verkeersbrug bij Groenling 1 in Groeneweg.

Ook wordt de voetgangersbrug bij de Hoge Werf in Warmenhuizen vervangen. 

Het CDA wilde onder andere weten hoe de gemeente die bruggen in de gaten houdt. 

In een reactie meldt het college dat de 7 bruggen regelmatig worden geïnspecteerd. Het vervangen gebeurt de komende maanden door Anton Bouw & Betontechniek. Volgens dat bedrijf is die klus in oktober klaar. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Rens
  Rens zegt:

  Lekker bezig met verloederen @gemeenteschagen het belasting geld geven we liever uit aan een mooi groen projectje met een bijbehorend stukkie in de krant voor je eigen zelfverheerlijking.

 2. Kubilay
  Kubilay zegt:

  Net als het wegdek zeker op verschillende plekken in schagen zitten gaten in het asfalt van 30cm diep

 3. Jac
  Jac zegt:

  Ze houden het in de gaten via google earth met een kop koffie in de hand achter hun bureau.

Reacties zijn gesloten.