Gemeente fopt leerlingen bij verkeersexamen

TUITJENHORN/WARMENHUIZEN – Het vernieuwde fietspad Dergmeerweg-Noorderlicht tussen Tuitjenhorn en Warmenhuizen, dat dinsdagmiddag werd geopend door wethouder Heddes, bleek woensdagochtend niet open voor 120 basisschoolleerlingen die meededen aan het VVN Praktisch Verkeersexamen. 

Na berichtgeving over de feestelijke opening van het fietspad door wethouder Heddes dacht de VVN Werkgroep Harenkarspel, die het Praktisch Verkeersexamen jaarlijks organiseert, dat de leerlingen gebruik konden maken van het fietspad, maar woensdag bleek dat het fietspad langs het Noorderlicht nog steeds afgesloten was. De leerlingen uit groep 7/8 van basisscholen uit Waarland, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Stroet en Burgerbrug moesten daarom over de weg fietsen.

“Een van de kinderen vroeg of wij al die vrachtwagens hadden geregeld om het extra moeilijk te maken. Gelukkig stonden de vrijwilligers klaar om het verkeer aan te sporen om rustiger te rijden op het Noorderlicht. Zo konden alle leerlingen toch veilig de hele route fietsen door Tuitjenhorn en Warmenhuizen. Iedereen is uiteindelijk geslaagd voor het examen”, zei José de Ruijter-Luken, namens de VVN Werkgroep Harenkarspel.

Ze geeft aan dat het niet de eerste keer is dat ze verrast worden door de gemeente. “Twee jaar geleden lag de Koorndijk open en vorig jaar werden er in Warmenhuizen bomen verplaatst met groot materieel. We zijn nu al benieuwd wat de gemeente volgend jaar voor ons in petto heeft.”

Een woordvoerster van de gemeente Schagen geeft aan dat de aannemer nog bezig is met de bermen van het fietspad. “De opening stond al in de agenda en het fietspad zou eerder af zijn, maar door slechte weersomstandigheden duurden de werkzaamheden langer dan gepland.”

De gemeente wist ook niet dat het verkeersexamen woensdagochtend zou plaatsvinden. “Ze hebben aan ons gevraagd of ze het vorige week konden organiseren. Wij hebben dat afgeraden. We dachten dat ze zouden kiezen voor een alternatieve route”, aldus woordvoerster Geraldine Bakker.

Zie ook: Nieuw fietspad Dergmeerweg-Noorderlicht open

(Foto’s: Aangeleverd)

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  1. BDW
    BDW zegt:

    Mooi dat je voor een verkeersexamen het goede voorbeeld geeft door je motor op het fietspad te parkeren…

  2. Rob F.
    Rob F. zegt:

    Op het moment van de opening dinsdagmiddag fietsten mijn kleindochter, Nicky, en ik toevallig langs en aanschouwden het tafereel. Ik vroeg of we al over het fietspad mochten rijden want we waren het rondje aan het proefrijden voor haar verkeersexamen van woensdag. Dat mocht. Ik zei erbij dat de routebeschrijving voor het examen nog aangaf dat we over de weg moesten rijden. De mensen van de gemeente reageerden verbaasd dat ze dat niet wisten. De aannemer gaf daarop aan dat hij met een kraantje die woensdag nog aan de bermen moest werken en dat het fietspad dus te gevaarlijk zou zijn voor de kinderen. Het fietspad zou dus toch afgesloten blijven voor de verkeersproef van de kinderen. Ik heb op verzoek nog een paar foto’s van het gezelschap gemaakt en wij zijn verder over het nieuwe fietspad gereden.

Reacties zijn gesloten.