Gemeente draagt bij aan inclusiviteit Sail

DEN HELDER – Nog maar een paar weken en dan start het grootste maritieme evenement van de Kop van Noord-Holland: Sail 2023. 

De gemeente Den Helder vindt het belangrijk dat iedereen, dus ook mensen met een beperking, kunnen deelnemen en genieten. Er wordt een extra bedrag van € 28.000,- beschikbaar gesteld om de inclusiviteit te bevorderen.

Bij verschillende locaties en gelegenheden worden stoelen en/of ruimtes gereserveerd voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Voor blinde en slechtziende mensen worden storytellers ingezet. Ook komen er toegankelijke toiletten, een speciale parkeergelegenheid en een rustkamer.

Wethouder Tessa Augustijn, met inclusie in haar portefeuille, is blij met de ontwikkelingen. “Er zijn dit jaar grote stappen gezet om Sail nog aantrekkelijker voor iedereen te maken.” 

Sail Den Helder start donderdag 29 juni en duurt tot zondag 2 juli.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: