GEHEIME VERGUNNING SCHIETTERREIN

Defensie heeft, in alle stilte, een nieuwe vergunning gekregen voor het schietoefenterrein in de Pettemer duinen. Dat staat in de nieuwsbrief van De Windbreker uit Petten.

De vergunning is verleend via een geheime procedure. Een hoge ambtenaar van VROM heeft dat aan Arnold Gronert van de Windbreker laten weten. Gronert heeft inmiddels de gemeente Zijpe op de hoogte gebracht. Wethouder Ben Blonk toonde zich zeer verbaasd.

Al sinds het voorjaar van 2000 doet Defensie geheimzinnig over de vergunning voor het schietoefenterrein in Petten. Toen werden oefeningen houden waarbij op de zeereep een groot stuk metaal werd geplaatst waarop werd geschoten. Na de oefening bleven op het strand en in de duinen scherpe metaalstukken achter.

De Windbreker heeft die kwestie aangekaart bij de milieupolitie in Schagen. De bekeuring die volgde hoefde niet te worden betaald.

Betaling bleef uit `omdat het onmogelijk is het ministerie van Defensie te vervolgen`, aldus de rechtbank in Alkmaar.

Tegen die beslissing ging de Windbreker in beroep bij het Gerechtshof in Amsterdam. Zonder de Windbreker te horen kwam het Gerechtshof tot dezelfde conclusie. Beroep tegen die uitspraak is niet meer mogelijk. De Windbreker zoekt nu naar andere mogelijkheden om de zaak aanhangig te maken.


Publicatiedatum: 29 augustus 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: