Geen zelfbewoningsplicht Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Uit een onderzoek naar de verkoop en bewoning van huizen in de gemeente Hollands Kroon is naar voren gekomen dat een ‘Zelfbewoningsplicht’ niet nodig is.

In andere gemeenten in de kop van Noord-Holland geldt de zelfbewoningsplicht wel. Deze regel moet voorkomen dat beleggers huizen opkopen en vervolgens verhuren.

Wethouder Theo Groot is blij met de uitkomst van het onderzoek. “Mensen die hier een huis kopen gaan er ook zelf in wonen, het wordt niet als belegging aangekocht”, aldus Groot.

Een nieuwbouwwoning in Hollands Kroon kost al snel € 350.000,- in de huidige woningmarkt en is daardoor voor beleggers niet interessant volgens de wethouder.

De fracties PvdA, GroenLinks en ChristenUnie hadden eerder dit jaar wel om regelgeving gevraagd. De regel wordt ook niet preventief ingevoerd. 

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 reply
 1. Sander Mulder
  Sander Mulder says:

  Tuurlijk

  Hollands kroon doet het weer anders, de redenering dat beleggen in woningen niet interessant is is raar, woningen zijn hier ook schaars en gewild en goedkoper dan in de Randstad.

  Beleggers zijn hier dus welkom

  Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: