Geen steun Paasveemotie GroenLinks

SCHAGEN – De Paasvee in Schagen blijft zoals het is, dus mét dikbillen. Een motie van GroenLinks om tijdens evenementen geen levende dieren te gebruiken, kreeg dinsdagavond geen enkele steun van andere partijen.

GroenLinks kwam met de motie nadat tijdens de Paasveetentoonstelling van dit jaar een van de dikbillen overleed. “Wel het feesie, niet het beesie”, was de oneliner waarmee Lambert Riteco van GroenLinks de gemeenteraad probeerde te overtuigen.

Riteco kreeg geen enkele bijval vanuit de gemeenteraad. “De motie zit vol insinuaties en onwaarheden. Het overlijden van de stier was een incident”, zei Angelique Ligthart van de VVD. “Het is een motie voor de buhne”, zei Wim Rijnders van de SP.

Het CDA vond de motie van GroenLinks buitenproportioneel. “De organisatie in Schagen is juist een voorbeeld voor andere sectoren”, zei Wim Vonk van het CDA.

De motie werd met alleen de stem van GroenLinks vóór verworpen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):