Geen pyjamaparty in de hut

SCHAGEN – De kinderen die deelnamen aan het Kivas huttenbouwdorp mochten niet in hun eigen hut overnachten. Dat is normaal gesproken een traditie. Nu mocht dat niet omdat het huttenbouwfeest dan een meerdaags evenement is. 

Ondanks deze wijziging in het programma was de animo voor het huttenbouwdorp groot. Alle 275 paspoorten waren in een mum van tijd uitverkocht. ‘Ik had mijn kaartje al drie weken van te voren’, vertelt een enthousiaste deelnemer. Daarnaast waren er nog tien kinderen van vrijwilligers aanwezig op het terrein.  

Tijdens eerdere huttenbouwdorpen deden er vaak zo’n 500 kinderen mee, maar door de coronamaatregelen was dat nu niet mogelijk. Ook mochten er dit keer geen ouders komen kijken naar de hutten. 

Ondanks deze beperkingen vonden de meeste kinderen het evenement geslaagd. Sommigen waren zelfs blij dat het pyjamafeest niet doorging. Ze vonden het te koud en vroegen zich af of hun hut wel waterdicht was.

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: