Geen prijs, wel medaille voor Strijbis

SCHAGEN – De 22-jarige Sam Strijbis uit Dirkshorn is afgelopen week tijdens de Euroskills in het Poolse Gdańsk, het Europees kampioenschap voor mbo-studenten, vijfde geworden.

Hij behaalde het resultaat in de categorie sanitaire- en verwarmingstechnicus waar in totaal vijftien deelnemers aan meededen. Strijbis eindigde niet op podium, maar kreeg wel een medaille voor excellentie. De jury geeft die vermelding aan deelnemers die een hoog niveau aantonen tijdens de wedstrijden.

Strijbis, die eerder dit jaar Nederlands kampioen werd, gaf aan dat de wedstrijd in Polen goed ging. “Ik kwam helaas niet in de buurt van het podium, maar ik ben wel tevreden over mijn prestatie.”

Euroskills was de laatste wedstrijd waar Strijbis aan mee kon doen als MBO-student. “Het is gek dat het klaar is. Ik heb ongeveer vier jaar aan wedstrijden mee gedaan. Ik hoop wel dat ik betrokken kan blijven bij de wedstrijden, bijvoorbeeld door leerlingen te begeleiden”, liet de jonge loodgieter weten.

 

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel