Geen Noordkoppers op PvdA lijst provincie

NOORD-HOLLAND – De PvdA Noord-Holland gaat de verkiezingen voor Provinciale Staten in met Jeroen Olthof als lijsttrekker. 

Olthof is nu gedeputeerde voor onder andere mobiliteit, milieu en leefbaarheid. De voorzitter van de PvdA Noord-Holland, Coby van Berkum, heeft er vertrouwen in dat met Olthof de PvdA de verkiezingen kan winnen. 

In het verkiezingsprogramma stelt de PvdA de mens voorop. Schiphol, Tata en andere industriële bedrijvigheid komen op de tweede plaats. 

“Een gezonde leefomgeving heeft de hoogste prioriteit”, schrijft de partij in een persbericht. 

Van de 10 eerste kandidaten op de lijst komen de meeste uit de randstad. Uit de regio Noord-Holland Noord staan slechts 2 kandidaten: Gertjan Leerink uit Alkmaar op de tweede plaats en Jan Stam uit Egmond aan Zee op plek 10. 

De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op woensdag 15 maart 2023. Gelijktijdig zijn de verkiezingen voor de waterschappen. Marjan Leijen uit Warmenhuizen is lijsttrekker voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: