Geen herinnering mishandeling bij golfbaan

DIRKSHORN – De 37-jarige Dino M. heeft volgens zijn advocaat ‘verschrikkelijk veel spijt’ van de vermeende poging tot doodslag op een 27-jarige vrouw, al kan hij zich weinig herinneren van het geweld op een golfbaan in Dirkshorn op 7 oktober vorig jaar.

Dat heeft advocaat Sara Peeters woensdag aangegeven tijdens een inleidende zitting tegen de verdachte. Ze vroeg de rechtbank om M. voorlopig vrij te laten, zodat hij kan beginnen met het vergoeden van de financiële schade aan het slachtoffer.

De officier van justitie ziet daar niets in. Het slachtoffer heeft in haar aangifte verklaard dat M. wel vaker agressief werd als hij te veel gedronken had. Het geweld bij de golfvereniging was voor het Openbaar Ministerie te zwaar om het over een eventuele vrijlating te hebben.

De officier denkt dat M. voor poging tot doodslag veroordeeld kan worden. Hij zou het slachtoffer eerst hebben geduwd en terwijl ze bewusteloos op de grond lag, twee keer hard tegen haar hoofd hebben geschopt alsof hij tegen een voetbal trapte. Desondanks denkt advocaat Peeters dat M. niet de bedoeling heeft gehad om het slachtoffer om het leven te brengen.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen M. stond oorspronkelijk gepland op 11 juni, maar door een miscommunicatie met de advocaat van het slachtoffer zal deze datum mogelijk moeten worden verzet. De Haarlemse rechtbank neemt uiterlijk donderdag een beslissing over het verzoek om M. voorlopig vrij te laten.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Antoniet
  Antoniet zegt:

  Met alle reacties helemaal eens, zo intens gemeen is het van die slappezak,en nu zielig doen beseft hij wel wat hij ons als grootouders aan doet, en haar fam.Laat maar een hele tijd zitten

  Beantwoorden
 2. Volkert de Wit
  Volkert de Wit zegt:

  V….3 april 2024 op 20.10
  Helemaal mee eens met bovenstaande berichten.
  Kan met te veel drank op niet normaal met de situatie om.
  En neemt het recht in eigen hand door op gruwelijke manier,een weerloze jonge vrouw helemaal verrot te schoppen,en vervolgens te vluchten met de auto onder grote invloed ,dus de oplossing hier is zeker 10 jaar vast, laat hem maar op zijn blaren zitten de slapeling.

  Beantwoorden
 3. An
  An zegt:

  Wat een kansloos figuur.., hij zal boeten voor zn daden…het leven van een hardwerkende jonge vrouw verkloten….stoer hoor, ga je eigen tijd maar lekker verdoen in de lik., dat is de plek waar deze loezer thuis hoort

  Beantwoorden
 4. Rick
  Rick zegt:

  Slechte jeugd gehad, verward persoon, verzachtende omstandigheden en dan de eis horen en dan zeggen dat je spijt hebt.
  Als je zo’n grote man bent om dit te doen, accepteer dan ook je straf.
  Dat gelul moet nou eens een stoppen. 10 jaar achter tralies deze kansloze stakker.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):