Geen gelijk, maar toch blij naar huis  

SCHAGEN – De uitzending moet nog komen, maar het besluit van de Rijdende Rechter in de zaak van het snippergroen is al bekend.

Vier inwoners van Schagen vonden dat de gemeente Schagen een te hoge prijs berekent voor de verkoop van lapjes openbaar groen. De Rijdende Rechter gaf ze ongelijk, maar niettemin konden ze met een blij gevoel naar huis.

De prijs die de gemeente in rekening brengt voor snippergroen bedraagt € 70,- per vierkante meter. De betreffende inwoners vinden € 20,- meer dan redelijk.

De Rijdende Rechter stelde dat de prijs die de gemeente hanteert alleszins redelijk is, zeker als je in aanmerking neemt hoe de prijzen zijn in de rest van de Kop van Noord-Holland. Die liggen volgens hem tussen € 50,- tot € 100,- per vierkante meter.

Toch had de Rijdende Rechter een verrassing in petto. Omdat een directe buurman voor een vergelijkbaar stuk grond in 2014, volgens de gegevens in het kadaster, € 57,- zou hebben betaald, stelde hij voor de eisers deze prijs ook vast. Hij benadrukte wel dat deze prijs alleen gehanteerd hoeft te worden voor de vier eisers.

De datum van uitzending is nog niet bekend maar zal na september zijn.

Wethouder Jelle Beemsterboer vertegenwoordigde de gemeente bij de opnames en zei na afloop dat hij tevreden is met de uitspraak omdat dit betekent dat het beleid van de gemeente goed is. “We gaan nu werken aan een vervolg van het proefproject in de rest van de gemeente.”

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: