Geen drugs gevonden op RSG Wiringherlant

WIERINGERWERF – Er zijn geen drugs gevonden bij een controle op de RSG Wiringherlant in Wieringerwerf. 

Op 15 februari werden onder andere de kluisjes van de leerlingen gecontroleerd door een drugshond van Securitas.  Ook in andere ruimtes zoals bij de scooters, in klaslokalen, de aula en toiletten is een controle uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op verboden middelen, zoals drugs. Het betrof een preventieve actie waarbij de school ondersteuning heeft gekregen van de gemeente, politie en de firma Securitas.

De directie van de school, politie en de gemeente zijn tevreden over de actie. Met de controle wordt een duidelijk signaal gegeven aan de leerlingen: drugs zijn verboden op school. Deze actie sluit aan bij soortgelijke acties op andere middelbare scholen in de regio.

Rsg Wiringherlant, de politie en de gemeente Hollands Kroon gaan op korte termijn het convenant met de naam ‘de Veilige School’ ondertekenen. In het convenant staan gezamenlijke afspraken om te zorgen voor een veilig schoolklimaat.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):