Geen daadkrachtige aanpak Energievisie

SCHAGEN – De gemeente Schagen mist een daadkrachtige aanpak in de concept visie Energie infrastructuur Noord-Holland Noord van de provincie die 14 oktober is gepubliceerd.

De gemeente geeft aan het in het algemeen een zeer informatief rapport te vinden, maar mist onder andere daadkrachtige oplossingen.

Er zijn bij de gemeente grote zorgen over de komende jaren. Het hele gebied rond Schagen staat op rood doordat netbeheerders grote achterstanden hebben opgelopen en de vraag in groei naar elektriciteit niet kunnen bijhouden.

Er is grote onzekerheid over de nabije toekomst. “Het water klotst over de dijk en ik mis het gevoel van urgentie. Waar blijft de onconventionele aanpak die past als een groot deel van het land klem zit en perspectief ontbreekt?” aldus wethouder Simco Kruijer.

Het college is wel blij dat het rapport er nu ligt en dat het veel aanknopingspunten geeft waar over in gesprek moet worden gegaan om tot oplossingen te komen aldus wethouder Kruijer.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: