Geen afspraak meer nodig voor boosterprik

NOORKDOP – Vanaf komende maandag, 17 januari, is een afspraak niet meer nodig voor de boosterprik. Dat meldt de GGD Hollands Noorden. 

De grootste druk op de vaccinatielocaties is inmiddels achter de rug. Daardoor is het boosteren zonder afspraak beter te organiseren. Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs is altijd noodzakelijk. 

Wie deze week nog een boosterprik wil, kan een afspraak maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of 0800 – 7070. Ook na maandag kan een afspraak nog worden gemaakt, maar gewoon binnenlopen kan dan ook. 

GGD Hollands Noorden heeft inmiddels ruim 230.000 boosterprikken gezet. Daarmee is bijna de helft van de bevolking boven de 18 jaar geboosterd. 

De komende tijd blijven de vaccinatielocaties in Hem, Middenmeer, Den Helder en Alkmaar open voor iedereen die een boosterprik wil ontvangen. De actuele openingstijden staan op www.ggdhn-corona.nl.

Inwoners die gebruik willen maken van de vrije inloop, worden gevraagd zoveel mogelijk naar de locatie in Middenmeer te komen. Deze locatie heeft de grootste capaciteit, waardoor de wachttijden minder groot zijn. 

Ook mensen die nog helemaal geen vaccinatie tegen corona hebben gehad, kunnen langskomen. Ook zij hoeven geen afspraak te maken. Een geldig identiteitsbewijs is voldoende om een coronavaccinatie te krijgen. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):