Gedenkboom op begraafplaats Middenmeer

MIDDENMEER – Op de begraafplaats in Middenmeer is woensdag 25 mei een stalen gedenkboom geplaatst.

De gedenkboom werd aangevraagd door Gerda en Marloes Bekema Uitvaartverzorging en door tussenkomst van de Hollands Kroonse Uitdaging gerealiseerd door Zeestadstaal uit Den Helder.

De boom werd woensdag vlakbij het uitstrooiveld van de begraafplaats geplaatst door Veenstra grondwerken die dit initiatief van harte ondersteund. 

De gedenkboom is gemaakt van stemmig bruin verkleurend cortenstaal en biedt plaats aan 450 persoonlijke blaadjes die in worden opgehangen.

Herinneringen krijgen voor de nabestaanden op deze manier een plek. De naam, geboorte-, en overlijdensdatum van de overledene worden in de boom gehangen. 

De begraafplaats biedt op deze manier ook de nabestaanden van graven, die geruimd gaan worden, een mooi alternatief om de naam voort te laten bestaan.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: