Gebrek aan transparantie coalitievorming HK

Hollands Kroon – Het proces rondom de coalitievorming in Hollands Kroon staat volgens het CDA haaks op de verkiezingsbeloftes die door Onafhankelijk Hollands Kroon (OHK) zijn gedaan. 

Bij de raadsvergadering donderdagavond waren maar liefst zes raadsleden afwezig. Volgens Reginald Visser van het CDA was dit de afgelopen tien jaar mogelijk nog geen één keer gebeurd en een teken dat de agenda op dit moment weinig interessant is. 

Een slechte start voor het nieuwe bestuur, aldus Visser. OHK zei vóór de verkiezingen dat alles anders en transparanter moest, maar daar ziet hij nog weinig van.

Alexander Bügel, fractievoorzitter van OHK, was één van de zes afwezige raadsleden. In zijn plaats reageerde Lars Ruiter op de opmerkingen van Visser. Volgens Ruiter is de situatie in Hollands Kroon helemaal niet opmerkelijk te noemen. In heel veel gemeenten is nog geen coalitieakkoord. 

Na een korte schorsing waarin beoogde coalitiepartijen OHK, PvdA, GroenLinks, D66 en SHK even konden overleggen mocht Jip Pankras van laatstgenoemde partij de raad toch weer even bijpraten. Momenteel worden de puntjes op de i gezet wat betreft het coalitieakkoord. Ook gaan de gesprekken nu over de verdeling van de portefeuilles.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: