Foutje zonder gevolgen

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft fouten gemaakt bij het verlenen van een vergunning voor de bouw van appartementen en een winkel op Gedempte Gracht 54. De fout heeft in de toekomst echter geen gevolgen, meldt woordvoerder Ans Heijne. 

Er was vergunning gegeven voor 9 appartementen, een winkel en eigen parkeerplaatsen. Het was een gezamenlijk plan van buurman Stam,  projectontwikkelaar Rotteveel en bouwbedrijf Bakker. 

Na onenigheid over de kosten haakte Stam af. Stam is ook gedeeltelijk eigenaar van het pad tussen zijn winkel en de nieuwbouw. Doordat Stam zich terugtrok, verviel ook het overpad naar de parkeerplaatsen.  

Er komt nu een gebouw met 7 appartementen en een winkel. De parkeerplaatsen blijken nu niet meer nodig. 

De bouwer hoeft geen eigen parkeerplaatsen te realiseren, omdat volgens de gemeente geen verplichting is opgenomen in het bestemmingsplan. 

Voor bouwplannen in het centrum van Schagen waar geen eigen parkeervoorzieningen komen, heeft Schagen een parkeerfonds waar de bouwer geld in moet storten. Ook deze eis geldt echter niet voor het bouwplan op de Gedempte Gracht. 

“De gemeente heeft geen juridische grond om een storting te eisen’, meldt woordvoerder Ans Heijne. 

Normaal moet in het bestemmingsplan een storting in het parkeerfonds worden geregeld, maar dat is nu niet gedaan omdat er in het eerste plan parkeerplaatsen op eigen terrein zouden komen. 

Volgens Heijne gaat het om een imperfectie. Het heeft volgens haar echter geen gevolgen voor toekomstige bouwplannen in het centrum van de stad. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: