Fotolezing over de Oostelijke Rhodopen

SCHAGEN – Vogelwerkgroep Tringa heeft Klaas Bart en Marinco Lefevere uitgenodigd maandag 10 oktober om 20.00 uur een fotolezing te houden over hun reis naar de oostenlijke Rhodopen in de Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1 in Schagen.

De oostenlijke Rhodopen is een gebied in Bulgarije en noord Griekenland. Zij bestaan uit beboste berggebieden afgewisseld met open vlaktes. Rivieren meanderen door natte graslanden en wilgen struwelen. Kleinschalige landbouw wordt afgewisseld met extensieve veeteelt. De fora en fauna zijn uniek.

Vanuit dit deel van de Rhodopen gaat de reis verder naar het aangrenzende deel van Griekenland. Daar liggen de deltagebieden Nestos en Evros, die hier in de Middellandse zee uitmonden.

Deze deltagebieden van de rivieren zijn ongerept, beschermd en vogelrijk. Hier vliegen Reuzensterns na hun vistocht op zee schreeuwend terug naar het vaste land.

Via de bergen waar de Keizerarenden rondcirkelen gaat de reis verder naar Burgas aan de Zwarte Zee. Het is een vogeltrekgebied van veel roofvogels en zwarte ooievaars. In een moerasgebiedje zijn Steltkluten, de zwarte ibis en breedbekstrandlopers aanwezig.

De entree is € 3,- voor leden en niet-leden betalen € 4,- inclusief koffie of thee in de pauze.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: