Fortnite komt tot leven in Schagen (video)

SCHAGEN – In Sportzaal Waldervaart in Schagen leefden kinderen van 9 tot en met 14 jaar zich woensdag helemaal uit tijdens het Sportnite-evenement dat werd georganiseerd door Team Sportservice.

Er waren drie ruimtes waar de kinderen in konden spelen. Aan een kant van de gymzaal werd gelasergamed en als de kinderen af waren geschoten konden ze aan de andere kant van de zaal ‘rebooten’ om vervolgens terug te keren in het spel. In een andere ruimte stonden computers van LINK Jongerenwerk waar de kinderen de videogame Fortnite konden spelen.

De kinderen hadden verschillende tactieken bij het lasergamen. De 9-jarige Jort schoot maar wat in het rond in de hoop iemand te raken. Zijn leeftijdsgenoot Leon had een andere tactiek. “Ik ben vooral aan het campen. Dat betekent dat ik me verstop en dan probeer iemand af te schieten.”

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):