Forse straffen voor vrouw uit Callantsoog

Alkmaar –  De rechtbank in Alkmaar heeft de 61-jarige M.V. uit Callantsoog een werkstraf opgelegd van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. 

De vrouw mag ook vier jaar lang geen autorijden. Zij veroorzaakte op 6 februari vorig jaar onder invloed van alcohol een ongeval in Callantsoog. Op het fietspad lang de Duinroosweg schepte ze een 17-jarige jongen, die daarbij ernstig gewond raakte.

De inwoonster van Callantsoog had veel te veel gedronken. Het gaat om bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol, die ze in haar bloed had. 

De officier van justitie eiste een taakstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, daarnaast werd een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

De rechtbank vindt het erg dat de vrouw na het ongeval is doorgereden, zonder dat ze haar gegevens achterliet aan getuigen. Die hadden haar tevergeefs gevraagd om te blijven totdat de politie kwam.

Het slachtoffer kreeg door het ongeval meerdere hersenbloedingen. Ook had hij een gebroken elleboog en een breuk in zijn schedel. 

De tiener kampt nog steeds met de gevolgen van het ongeval, zoals vermoeidheid, problemen met informatie verwerken en met zijn korte termijn-geheugen.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Das best weinig voor een poging tot doodslag !
  Drank op in auto moet gelijk staan aan poging tot doodslag.

  Waardeloos en zwaar verouderd rechtssysteem in Nederland

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: