Financiële steun voor noodplan OldSkoel?

BURGERBRUG – Stichting OldSkoel in Burgerbrug heeft bij het college van de gemeente Schagen een noodplan ingediend voor financiële steun van ruwweg € 110.000,-.

Dit bedrag is nodig voor de noodzakelijke reparatie van het lekkende dak, centrale verwarming en vervanging van doorgerotte kozijnen van de voormalige St. Jozefschool in Burgerbrug.

Het college zal over het verzoek op dinsdag 21 december een besluit nemen. Het besluit zal zowel aan de Stichting Oldskoel als aan de Dorpsraad Burgerbrug medegedeeld worden. De raad zal het voorstel op 25 januari 2022 bespreken.

In een eerder overleg tussen burgemeester Marjan van Kampen, het bestuur van Oldskoel en de Dorpsraad Burgerbrug heeft de Dorpsraad zich al uitgesproken over een eventueel financieel verzoek voor reparaties aan Oldskoel.

“Wij hebben geadviseerd aan de gemeente geen gemeenschapsgeld aan de Oldskoel toe te kennen. Dit advies is gebaseerd op de uitslag van de inventarisatie die de Dorpsraad heeft gedaan over toekomst Oldskoel” aldus Annemarie Jong, voorzitter Dorpsraad.

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):