Financiële meevaller Hoogheemraadschap

NOORDKOP – De jaarrekening van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat een overschot zien van 9,5 miljoen euro. Er is minder uitgegeven dan was begroot. 

De meevaller komt grotendeel door corona. Vanwege de pandemie is er veel minder gedaan dan begroot en zijn er minder kosten gemaakt. Ook de stijging van de energieprijzen leverde het hoogheemraadschap geld op doordat zij veel energie terugleveren. 

“In de begroting wordt geld gereserveerd om tegenvallers op te vangen, maar die hebben zich gelukkig niet voorgedaan. Dat betekent dat we een buffer van € 3,3 miljoen hebben die we zullen reserveren voor de voortgang van het programma”, aldus Saskia Borgers, portefeuillehouder financiën. 

De overgebleven 6,2 miljoen euro wordt toegevoegd aan de begroting van 2023 waardoor volgend jaar de belastingverhoging als gevolg van inflatie kan worden beperkt.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Snuiter
    Snuiter zegt:

    Misschien kunnen ze dan de schadevergoeding betalen voor de lakse houding van vorig jaar toen alle agrarische gronden die onder water kwamen te staan

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: