Fietsendief op heterdaad betrapt

CALLANTSOOG – Wijkagent Bas Dirkmaat betrapte woensdagavond fietsendieven op heterdaad aan de Zuidschinkeldijk in Callantsoog. 

“Ging ik in privé tijd uiteten in Callantsoog, zag ik een wit busje staan op de Zuidschinkeldijk, strak naast een fietsenstalling. Er zat een man achter het stuur en een man tilde een elektrische fiets die op slot stond in het busje”, meldt de wijkagent op Instagram.

Hij vervolgt: “De man sprong daarna snel in het busje, die vervolgens hard weg scheurde. Fietsendiefstal voor mijn neus!”

Dirkmaat belde snel 112 en maakte foto’s. Zijn collega’s zagen het busje rijden en konden hem staande houden. De bestuurder en nog twee mannen renden weg. De politie kon drie mannen uit de bosjes halen. Achter in het busje werden twee gestolen fietsen aangetroffen.

(Foto: Wijkagent Niedorp op Instagram)

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Jos Gruntie
  Jos Gruntie zegt:

  Scherpe actie van de agent. Pluim voor de beste man.

  Dit was ook totaal niet voorspelbaar toen de grenzen opengezet werden.
  Criminelen uit Oost Europa komen naar het westen om te plunderen.

  Kaag zei het laatst nog,…u zult allemaal een beetje armer worden. Letterlijk en figuurlijk.
  Dat is de consequentie van 1 Europa.

Reacties zijn gesloten.