Fatbike vs speed pedelec

Voor wie wel eens op een speed pedelec heeft gezeten, weet natuurlijk als geen ander hoe snel deze fietsen gaan. Met een topsnelheid van ruim 40 kilometer per uur, zijn ze daarom ook voor veel mensen het perfecte alternatief om mee naar het werk te gaan. Waar je normaal gesproken met de auto een uur onderweg bent, is de kans vrij groot dat je met de fiets een stuk sneller bent. Niet alleen dat maakt het dat een speed pedelec zo enorm populair is, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een schoner milieu. Maar hoe zit het met de Fatbike versus de speed pedelec? In dit artikele vertellen we je het verschil.

Wat is een fatbike?

Als we gaan kijken naar de fatbike, dan is dit een fiets die zich vaak kenmerkt door de stoer en robuuste uitstraling. De banden zijn doorgaans wat dikker dan bij een normale fiets en ook het stuur is vaak een stuk groter. Het zadel zit meestal net als bij een chopper ook wat lager, waardoor de fiets enorm populair is onder met name jongeren. Helemaal wanneer je kiest voor een elektrische fatbike, dan ga je natuurlijk iedereen op het fietspad voorbij zonder dat je hiervoor ook maar enige vorm van inspanning voor hoeft te leveren. Doordat de elektrische fatbike is uitgerust met een elektromotor, is het dus een perfecte vervanging van de auto.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets die snelheden kan bereiken tot wel meer dan 40 kilometer per uur. Deze fietsen zijn daarom ook voorzien van een gele kentekenplaat en je dient er een helm op de dragen. In de huidige tijd waarin we ons steeds meer bewust worden van de opwarming van de aarde, zien we dat steeds meer mensen investeren in een goede speed pedelec. Gezien het feit je niet alleen je steentje bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van CO2, maar het ook nog een goed is voor je portemonnee, is het zeker de moeite waard.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Marco Verlaat
  Marco Verlaat zegt:

  De speedpedelec is in NL helemaal niet populair. Al bijna 10 jaar op de markt is al jaren ca 3500 – 4000 per jaar. Magertjes, door fietspadverbod. Vergelijk dat eens met verkoop e-bike.

  Beantwoorden
  • Ferry Sonder
   Ferry Sonder zegt:

   Nou ik zie anders veel speed pedelecs hoor.
   Meer dan fatbike s…waarvan ik er zelf een gehad heb.
   Het grote nadeel aan fatbikes is dat ze eigenlijk altijd illegaal zijn (handgas) en veel meer dan 250 watt motor (vaak 750) en wanneer ze kapot gaan, de plaatselijke fietsenmaker er niks mee kan.
   Probeer ook maar s aan onderdelen te komen.

   Mijn 2,5 jaar oude fatbike kan bij t grof vuil, want de controller is nergens meer te krijgen

   Beantwoorden
 2. Danny musger
  Danny musger zegt:

  Ik heb een stromer st3 voor woon werk 11000km/jaar maar heb ook een fatbike die ik regelmatig ook neem voor het werk maar dan moet ik 45 min eerder vertrekken lol. Leuk om na het werk via het bos naar huis te fietsen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: