Evaluatie over graffitimuur achter de Lindelaan

SCHAGEN – Deze week gaat wethouder Joke Kruit de reacties van omwonenden op het voorstel van een graffitimuur bij de Lindenlaan in Schagen evalueren. 

Ruim een week geleden is er een inloopavond geweest bij twee potentiële locaties achter de Lindenlaan met omwonenden. “De aanwezige omwonenden waren daar nog niet direct gecharmeerd van een graffitimuur. Ze zijn bang dat het jongeren en vandalisme zal aantrekken”, laat Joke Kruit weten. 

Een eventuele realisatie zal nog enige tijd vergen vanwege het aanvragen van vergunningen. De muur moet stevig gefundeerd worden. 

De eerste locatie is bij het speelveld. Deze locatie is zichtbaar vanaf het voet- en fietspad. De tweede locatie is langs het voet- en fietspad en zichtbaar vanaf de N248. 

Over eventuele zorgen voor vervuiling stelt de gemeente dat graffiti-artiesten hun lege spuitbusjes moeten meenemen als afval. Ook wordt er een bord geplaatst met regels over omgang met de muur, geluid, afval en hoe overlast gemeld kan worden.

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
2 replies
  1. Jan
    Jan says:

    Is het plantsoen tegenover het gemeentehuis geen mooie locatie? Kunnen mevrouw Kruit en haar ambtenaren er iedere dag van genieten en gelijk controleren of de lege spuitbussen zijn meegenomen door de “kunstenaars”.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: