Europese dag van de Beroerte

SCHAGEN – Woonzorggroep Samen aan de Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen sluit dit jaar aan bij de Europese dag van de Beroerte en geeft dinsdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur voorlichting over deze vorm van hersenletsel.

Op en rond deze preventiedag zijn in veel Europese landen activiteiten waarmee een beroerte onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. Het thema van deze preventiedag is: Voorkom en Herken – Het kan u ook overkomen.

Bij Revalidatie- & Behandelcentrum Schagen komen met grote regelmaat mensen revalideren die de gevolgen ondervinden van een beroerte. Als iemand hierdoor wordt getroffen, verandert zijn leven compleet.

Verlammingsverschijnselen, spraakproblemen, problemen met het geheugen, verslikken en zichtproblemen beperken het doen van alledaagse dingen, volgens Carin Schaap, teamleider revalidatie. Na een beroerte komen de beleving van de dag en het beeld van de toekomst er anders uit te zien.

Voorlichting en informatie over hoe de draad weer op te pakken zijn hierin essentieel. De behandelaars van Samen hebben specifieke kennis voor informatie en behandeling na een beroerte. Iedereen is welkom bij deze informatie- en voorlichtingsmiddag over deze vorm van hersenletsel bij het Revalidatie- & Behandelcentrum Samen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):