Eric is een man met een missie

WARMENHUIZEN – “Als één van mijn kinderen deze zorg nodig zou hebben, wilde ik dat het zo zou zijn”, zegt Eric over de realisatie van zijn droom. Aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen bouwde hij een thuis voor jongeren met een verstandelijke beperking.

Als zorgmedewerker zag Eric jarenlang met lede ogen aan wat er allemaal mis ging in de zorg. Een vriend daagde hem uit alle verbeterpunten op een rij te zetten. Daaruit vloeide een businessplan en manifesteerde hij zijn droom.

Er was enorm veel geld nodig. Dat heeft hij met ondernemers uit Warmenhuizen bij elkaar gekregen. Het Restauratiefonds betaalde ook een deel, omdat het gebouw aan de Dorpsstraat een monumentaal pand is.

Sinds juli 2022 wonen 13 jongeren bij Honingraatzorg. Eind dit jaar zullen zij een huiskamerrestaurant openen. Dat moet een ontmoetingsplek worden. “Midden in het dorp, want onze bewoners

maken net zo goed deel uit van de maatschappij. Voor mensen die anders alleen aan de eettafel zitten heeft het ook een verbindende functie. Dat is mijn missie: iedereen hoort erbij”, aldus Eric van Dijke.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):