Epke Zonderland bij boekhandel Plukker

SCHAGEN – Turnkampioen Epke Zonderland kwam vrijdagavond met zijn biografie die hij samen met journalist John Volkers heeft geschreven ‘Epke van top tot teen’ naar boekhandel Plukker in Schagen.

John Volkers ging met hem in gesprek over zijn jaren als Europees, wereld- en olympisch kampioenschap. Volkers volgde Zonderland 18 jaren namens de Volkskrant. Een Fries die onwaarschijnlijke dingen presteerde aan de rekstok van 2.75 m hoog.

Er waren veel belangstellenden waaronder familie en vrienden van Volkers die de meeste vragen stelden. Twee jonge mannelijke turners in het publiek daagden hem uit om te kijken wie het langst op zijn handen kon staan. Die uitdaging ging hij lachend aan.

Daarna signeerde hij zijn boek en deed een interview met Kitty Mertz. Dat interview is maandag te horen in ons actualiteitenprogramma ‘De Nieuwscarrousel’.

Het was een bijzonder leuke avond met een zeer gedreven en aardige Epke Zonderland die nu druk bezig is met zijn studie om sportarts te worden.

(Foto’s: Kitty Mertz en Monique Manshanden)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: