Ensembles Corona & Larynx

VALKKOOG – In het kerkje van Valkkoog geeft het ensemble Corona met medewerking van Alfonso Marin op luit en het vocale ensemble Larynx onder leiding van Martine des Tombe zaterdag 23 januari om 20.15 uur een avontuurlijk concert.

In afwisselende instrumentatie en vocale bezetting brengen zij voornamelijk muziek uit de Iberische regio. Oud ontmoet nieuw in `Venga Aventuro`, waarbij naast muziek ook fragmenten uit brieven, dagboeken en traktaten over mens, muziek en maatschappij klinken.

Het programma bevat repertoire van vóór 1600 uit de Cantigas de Santa Maria van Alfonso el Sabio, romantische Villancicos uit het Cancionero Musical de Turin en de vrolijke Ensalada `La Justa` van Mateu Fletxa.

Sopraan Valeria Mignaco zingt onder meer Con qué la lavaré van Juan Vásquez met luitbegeleiding en u hoort instrumentale composities van Diego Ortiz en Antonio de Cabezón. Verder hoort u twee versies van een dubbel korig Ave Maria, één van Tomás Luis de Victoria en één van Alonso Lobo. Het contemplatieve Magnificat van Arvo Pärt sluit daar naadloos bij aan.

Ensemble Corona is gespecialiseerd in muziek uit de late middeleeuwen en de Renaissance. Larynx is een jong vocaal ensemble bestaande uit acht zangers en ook hun repertoire omvat muziek uit de middeleeuwen tot nu.

Kaarten zijn voor € 17,50 te reserveren via www.ensemble-corona.nl. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,-, van 13 tot en met 18 jaar € 10,- en studenten en houders van een stadspas € 15,-. Het kerkje is gevestigd aan de Valkkogerweg 39, 1744 GB Valkkoog (Sint Maarten).

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):