Energietoeslag voor verenigingen

SCHAGEN – Het Rijk stelt 300 miljoen euro beschikbaar voor het ondersteunen van verenigingen die met hoge energielasten kampen. Gemeente Schagen weet nog niet hoe de regeling eruit komt te zien. Wel is duidelijk dat het geld vrij is te besteden.

“Het geld is bijvoorbeeld voor buurt- en dorpshuizen die te maken hebben gekregen met hoge energiekosten” vertelt minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken. “Het is aan gemeenten en provincies aan welke maatschappelijke voorzieningen ze dit geld willen besteden” vervolgt hij.

Jorien van Zoonen van gemeente Schagen zegt dat het nog onduidelijk is hoe de regeling eruit komt te zien. “Het is ook nog niet bekend of verenigingen zelf subsidie moeten aanvragen of dat het via ons gaat. We worden hierover door de Vereniging Sport en Gemeenten op de hoogte gehouden. Zodra er meer duidelijkheid is gaan we hier natuurlijk spoedig mee aan de slag.”

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: