Emiel Bijpost in ‘Met de deur Open’

SCHAGEN – In het programma ‘Met de deur Open’ is zondag 17 oktober van 10.00 – 12.00 uur chef Emiel Bijpost te gast.

Zijn vader, horecaondernemer, Arie Spruit, vond het beter dat hij het vak elders zou leren. Emiel vertrok naar Amsterdam en nu, vele jaren later, is hij terug in Schagen. Samen met collega chef Den Chu heeft hij vrijdag 8 oktober sushi & streetfood zaak Catch geopend in Schagen.

Beiden geloven in de combinatie van Japanse rijst en kleine hapjes. Zij hebben er zin in en vertrouwen erop dat Schagen klaar is voor deze vorm van eten. Bijpost is zelf jaren chef geweest bij Brasserie van Baerle in Amsterdam met een bib gourmand. 

Na 20 jaar was het tijd om terug te keren naar Schagen. Chu, uit Beverwijk, die regelmatig het land afreist is ook wel toe aan een vaste plek. 

Presentator Kitty Mertz praat met Emiel Bijpost over zijn leven en werk. De muziek die in het programma is te beluisteren is de keuze van Emiel Bijpost en de techniek is in handen van Eric Bijman.

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: