Eindelijk weer op de step

SCHAGEN – Twee jaar moesten ze in verband met corona in de schuur blijven staan, maar donderdag mochten de bandjes weer worden opgepompt voor de 52e editie van de Autopedrace in Schagen. 

Dat iedereen weer aan een steppenrace toe was, bleek al bij de start. “Mooi dat het weer kan” en “Eindelijk, wij mogen weer” was veel te horen. 

Om klokslag 19.00 uur vertrok de bonte stoet met steppers vanaf de Gedempte Gracht voor de route via Schagerbrug en Sint Maarten weer terug naar Schagen, met de traditionele tussensprint vlak voor Sint Maarten. 

De hitte was duidelijk zichtbaar op de hoofden van de deelnemers. Nat van het zweet kwamen ze in Sint Maarten binnen. Daar werd de tussensprint met ruime voorsprong gewonnen door Lennard van Zanten. 

Ook in Schagen bleek Lennard de sterkste. Met een straatlengte voorsprong kwam hij als eerste over de finish. Tweede werd, net als bij de tussensprint, Pieter Jan Rozing. Een andere snelle stepper, Matthijs Gerrits, had al voor de start een lekke band en kon niet van start. 

Bij de dames kwam Noa Visser als eerste over de finish.

(Foto’s en video: Kitty Mertz en Róman Luijks)

(Foto’s en video: Kitty Mertz en Róman Luijks)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):