Einde Spartahal nadert

SCHAGEN – Er lijkt een eind te komen aan het tijdperk Spartahal in Schagen. 

De gemeente denkt na over een combinatie van de Spartahal, de Groeneweghal en een nieuwe turnhal op de plek van de Groeneweghal. Afgelopen maandag is de gemeenteraad van Schagen geïnformeerd over het idee. 

Naast een nieuwe Sporthal wordt op Groenoord ook gewerkt aan een nieuw complex van Schagen United. Dit heeft volgens wethouder Joke Kruit voordelen voor de exploitatie en het beheer van beide voorzieningen. 

Dat een turnhal onderdeel uitmaakt van het plan, is goed nieuws voor gymvereniging Lycurgus Advendo in Schagen. Die vereniging stuurde recent een noodkreet naar de gemeente, omdat al 8 jaar wordt gezocht naar een geschikte eigen plek. 

Er is ook gekeken naar andere sportverenigingen in Schagen, zoals Tas ‘82 en de Fietscrossvereniging. Als het aan wethouder Kruit ligt, dan blijven die verenigingen op hun huidige plek. De baan van Tas ‘82 wordt volgend jaar gerenoveerd. 

Een nieuw initiatief voor padelbanen zou een plek kunnen krijgen bij de atletiekbaan van Tas ‘82.  De gemeente laat nu een quickscan uitvoeren om te bepalen of het plan haalbaar en ruimtelijk inpasbaar is. 

Daarna wordt een businessplan opgesteld. Dat plan moet er in het voorjaar van 2023 zijn.

(Foto: Ed van Oerle)

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Mark
    Mark zegt:

    Stc gaat is ook aan het kijken of er 2 tennisbanen vervangen kunnen worden door 2 padelbanen. Op 2 locaties lijkt mij weer overdreven, ik hoop dat ze samen gaan werken en het gewoon bij stc doen, waar het hoort.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: