Eind Surfschool Petten dreigt

PETTEN – Het einde van de surfschool van Pascal Roberti in Petten dreigt. De bouwkeet van waaruit de surfschool les geeft moet weg van het strand.

Roberti geeft al 10 jaar surfles op het strand. Twee jaar geleden mocht hij van de gemeente een bouwkeet plaatsen om zijn spullen in op te slaan.

Hij kreeg toestemming voor een jaar. Die toestemming werd met een jaar verlengd. In het nieuwe seizoen zou hij gebruik moeten gaan maken van het nieuwe activiteitenpaviljoen dat op het strand komt.

Dat ziet Roberti echter niet zitten. Hij wil onafhankelijk blijven en vanuit zijn eigen bouwkeet blijven werken. Die keet moet van de gemeente 31 oktober van het strand zijn en mag dan niet meer terugkomen.

Roberti wil de bouwkeet echter laten staan. “Als hij weg moet dan haalt de gemeente hem zelf maar weg. ik heb er toch niets meer aan”, meldt hij.

Volgens wethouder Jelle Beemsterboer past de bouwkeet echter niet meer bij de uitstraling van het nieuwe strand. “Al zou ik het willen, dan nog mag de keet er niet blijven staan”, meldt Beemsterboer.

Hij hoopt dat Roberti er met de eigenaar van het nieuwe activiteitenpaviljoen alsnog uit komt.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: