Eigenaren vakantieparken betalen te veel OZB

SCHAGEN – Als gebouwen naar aard en inrichting bestemd en geschikt zijn om als woning te dienen, dan moeten ze als woningen worden aangemerkt, ook als permanente bewoning niet mogelijk is.

De Hoge Raad heeft menige gemeente op stang gejaagd met dit oordeel. Net als vele andere gemeenten heeft de gemeente Schagen recreatiewoningen op vakantieparken aangeslagen voor niet-woningen. Mag niet, vindt de Hoge Raad.

Op het grondgebied van Schagen zijn veel recreatieparken aanwezig.

De gemeente kent de uitspraak en zegt rekening te houden met de uitspraak. Voorlichter Ans Heijne reageert: “Een groot deel van de vakantiewoningen is in particulier bezit. De eigenaren van deze vakantiewoningen betalen op dit moment al OZB op basis van het woningen tarief.

Daarnaast zijn er recreatieterreinen waar op dit moment het niet-woningen tarief geldt. Uiteraard zijn wij op de hoogte van de uitspraak van de Hoge Raad. Het logische gevolg van deze uitspraak is, dat we vanaf belastingjaar 2017 rekening gaan houden met deze uitspraak.”

De eigenaren van de vakantieparken hebben dus jarenlang te veel OZB betaalt en kunnen het te veel betaalde terugeisen. Maar dit lijkt niet te kunnen. Heijne: “De WOZ-beschikkingen en aanslagen van de recreatieterreinen staan onherroepelijk vast, omdat de belanghebbenden geen bezwaar hebben ingediend. De aanslagen over de afgelopen jaren zullen dus niet worden verminderd.”

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: