Winkels versplein Makado bijna open (video)

SCHAGEN – Nog een week en dan gaat de eerste winkel open op het nieuwe versplein in het Makado Centrum in Schagen. Dat betekent nog flink aanpoten voor alle bouwvakkers die er nu aan het werk zijn.

Overal rond het nieuwe versplein zijn activiteiten. Er wordt betegeld, getimmerd en afgewerkt. De nieuwe entree van Albert Heijn is al in gebruik genomen. Volgende week woensdag, 15 november, gaat bakker Dunselman open. Een week later gaat ook de nieuwe winkel van Keurslagerij Arie Klaver open. Verder opent een nieuwe winkel van De Zuivelhoeve.

Ook buiten het winkelcentrum is er volop activiteit De bestrating wordt gelegd en de nieuwe entree aan de Nieuwstraat wordt afgemaakt. 29 november moet die entree in gebruik worden genomen.

Op het parkeerdak wordt ook volop gewerkt. Een deel van het dak wordt vernieuwd. Het dak blijft wel open voor bezoekers. Het wordt in delen vernieuwd. Rond de feestdagen gaat ook het nieuwe gedeelte van het parkeerdak open.

De aannemer is nog tot eind dit jaar bezig met de verbouwing. Daarna moet de oude entree aan de Nieuwstraat nog worden vernieuwd. De aanvraag daarvoor ligt nu op het gemeentehuis.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):