Eerste Tiny House een feit

SCHAGEN – De kogel is door de kerk: Schagen krijgt tien tiny houses. Waar? Op het lege veld naast honk- en softbalvereniging ‘The Rangers’. 

Zaterdag kwam het allereerste huisje het terrein op rijden. Gabriëlla Bos is eigenaar van het huisje van 18m2 en vindt het geweldig dat het woonproject eindelijk van start gaat.

Ze is één van de initiatiefnemers en wacht al zo’n drie jaar op een ‘go’ van de gemeente. De gemeente heeft de afgelopen jaren meerdere plekken aangewezen, maar steeds zonder succes. 

Dat kwam onder andere doordat omwonenden het niet eens waren met de komst van de huisjes. 

Het wonen in een tiny house is niet voor iedereen weggelegd. Zo gaan de meeste bewoners ‘off grid’ wonen. Dat betekent dat de woning niet is aangesloten op een riolering, netstroom en water- en gasleidingen. 

Daarom is het de bedoeling dat de bewoners regenwater filteren tot douche- en drinkwater. Met zonnepanelen wekken ze elektriciteit op. 

(Video: Jesler Bos)

Jesler Bos in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: