Eenigenburg reageert op omgevingsvisie Schagen

EENIGENBURG – Inwoners van Eenigenburg hebben een uitgebreide reactie gegeven op de omgevingsvisie van de gemeente Schagen.

Lisa Johnson, voorzitter Stichting Eenigenburg, nam daartoe het initiatief gesteund door de Dorpsraad. De reactie werd met ongeveer 120 inwoners online besproken.

De inwoners streven naar behoud van het specifieke karakter van het dorp (terpendorp, open verbindingen naar het landschap). Men zou graag het centrum van de biologische natuurinclusieve landbouw willen worden.

Jaap Rengersen, voorzitter van de Dorpsraad, wees in dat verband al op het unieke kringloopconcept tussen bioboer Bram Borst en het biologisch tuindersbedrijf de Lepelaar.

Het is opvallend is dat er geen wens is voor nieuwbouwhuizen.

Inwoners van Eenigenburg zijn voorstanders van zonnepanelen op daken van huizen, schuren en stallen. Windmolens en zonneparken zijn uit den boze.

In het recent gehouden presidium, het overleg van fractievoorzitters en burgemeester van Schagen, liet Jan Schrijver (PvdA en eigenaar de Lepelaar) al weten onder de indruk te zijn van de reactie van de Eenigenburgers. De reactie komt aan de orde in de raadsvergadering van 30 maart.

(Foto’s en video: Joop Luten)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):