Een op de drie reed al eens elektrisch

NOORD-HOLLAND – Ruim 35% van de Noord-Hollanders heeft al eens in een elektrische auto gereden. Dat blijkt uit een panelonderzoek van energiebedrijf Zonneplan, uitgevoerd door Panel Inzicht.

Van de ondervraagde Noord-Hollanders zegt 8,8% een elektrische auto te bezitten. Nog eens 3,9% least er eentje. Het rijden met een elektrische auto wordt als bijzonder prettig ervaren.

Vooral veel mannen (46,2%) maakten al kennis met de mobiliteit van de toekomst. Bij vrouwen gaat het om een kwart. Wat verder opvalt is dat het percentage EV-rijders per leeftijdscategorie afneemt. Zo reed liefst zes op de tien 18- tot 30-jarigen al eens elektrisch, is dit onder dertigers ook nog bijna 57%, maar daalt het percentage vervolgens snel naar 36,2% van de veertigers. Onder vijftigers en zestigers neemt het nog verder af en in de categorie 70-plus gaat het om 15,7%.

Het energiebedrijf dat het onderzoek heeft laten uitvoeren werkt aan slimme systemen waarbij de auto wordt opgeladen wanneer de zon schijnt en de wind waait. Op die momenten is de stroom voordelig of soms zelfs gratis.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Jammer dat dit niet de toekomst is.
  Veel leaserijders willen dolgraag terug naar brandstofauto’s.
  Laden kost nu bijna net zo veel als een volle tank brandstof. En duurt veel langer en moet sneller weer aan de lader ( zeker in de winter )
  Als iedereen elektrisch zou gaan rijden spuiten de prijzen omhoog. En dan bent u compleet afhankelijk van energiemaatschappijen
  Bovendien is de hoeveelheid stroom die nodig is om alles elektrisch te gaan doen, nooit op te wekken door “groene” stroom.

  Biobrandstof en waterstof zullen een alternatief moeten bieden.

Reacties zijn gesloten.